Centered Riding

Wat is Centered Riding?

Centered Riding is een rijmethode die ontwikkeld is door Sally Swift. Zij bestudeerde een aantal verschillende bewegingsvormen en met die kennis ontwikkelde ze een eigen methode, die ze Centered Riding heeft genoemd. Letterlijk betekent dit rijden vanuit je “center”, vanuit je midden. Lichaamsbewustzijn speelt een grote rol bij Centered Riding. Door middel van een aantal basisprincipes (zachte ogen, ademhaling, lichaamshouding, centreren,  gronden) verbeter je als ruiter je balans en effectiviteit. Als je zelf bijvoorbeeld vast zit in je schouders of je heupen, kun je moeilijk verwachten dat je paard soepel door de baan gaat. Bij Centered Riding wordt als voorbeeld onder andere gebruikt het dansen met een partner: als jouw danspartner stijf is, niet meewerkt of zelfs de bewegingen tegenwerkt, kun jij ook nooit vloeiend rond dansen. Centered Riding is geen discipline op zich, maar kan juist worden toegepast in alle disciplines en is nuttig voor de recreatie ruiter als ook voor de wedstrijdruiter.

 

Wanneer Centered Riding?

Centered Riding is gebaseerd op de kennis van de anatomie van ruiter en paard en de biomechanica en sluit daarbij goed aan bij mijn werk als chiropractor. Een hoop problemen die ik tegen kom bij paarden kunnen voorkomen en opgelost worden door een correcte manier van trainen en de ruiter speelt hierbij een hele grote rol.

 

Mijn handelswijze

Na de behandeling geef ik vaak trainingsadviezen mee en maak daarbij gebruik van de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding voor Centered Riding instructeur (level 1).

Kijk hier voor mijn tarieven >

 

 

 

.