Dry needling

Dryneedlinn_800x529

Wat is dry needling?

Dry needling is een techniek zonder vloeistof, waarbij heel dunne naaldjes op specifieke plekken in een spier worden ingebracht. De naalden die gebruikt worden zijn acupunctuurnaalden, maar dat is ook de enige overeenkomst met acupunctuur. Bij acupunctuur behandelt men de meridianen (de energiebanen) en hebben de acupunctuurpunten min of meer vaste punten. Bij dry needling wordt de behandelplek bepaald door betasten van de spier en wordt direct het probleemgebied in de spier behandeld. Dit is de zogenaamde triggerpoint in de spier,een soort spierknoop.

 

Wanneer dry needling?

Dry needling wordt toegepast als een spier door een triggerpoint is verkort en er een beperking in beweging is ontstaan. Door die beperking staat de rest van de spier onder abnormale spanning en is de spier minder krachtig. Met het inbrengen van  een naald op die plek, wordt er een twitch opgewekt  die er voor zorgt dat er uitdoving optreedt en het triggerpoint verdwijnt. Op deze manier behandel je de pijnlijke plek(ken) in de spier, ontspant de deze en wordt weer krachtiger.
Na een behandeling kan het paard een gevoel van spierpijn ervaren. Daarom is het belangrijk om na een behandeling gelijk even te bewegen en dit ook de dagen erna vol te houden. Vaak zie je het beste resultaat 7-10 dagen na de behandeling.

 

Mijn handelswijze

Dry needling is een aanvullende therapie op een chiropractische behandeling. Ik weeg het gebruik van deze techniek per situatie af, afhankelijk van het paard, de klachten en de reactie op de behandeling.

Kijk hier voor mijn tarieven >