Over Chantal

DCW_6878

Ik kom niet uit een paardenfamilie, dus mijn ouders hebben het lang proberen tegen te houden, met het idee dat het wel over zou waaien. Niet dus en op mijn 8e verjaardag kreeg ik tien paardrijlessen. En vanaf dat moment ben ik nooit meer gestopt met rijden.

Op mijn vijftiende kreeg ik mijn eerste eigen paard, een super lieve merrie waar ik enorm veel van geleerd heb. Ik heb haar helaas moeten laten inslapen, vanwege een gebroken been en daarna heb ik een aantal jaren paarden van anderen gereden. Sinds 2012 ben ik de trotse eigenaar van de grote ruin Danone (“Daan”).

In 2002 ben ik afgestudeerd als dierenarts in de richting Gezelschapsdieren/ Paard. Na een aantal jaren in de praktijk gewerkt te hebben, gaf dit toch niet de voldoening waar ik naar op zoek was. Ik heb toen een stap in andere richting gemaakt, maar na een paar jaar kwam ik aanraking met het vak chiropractie en besloot ik de tweejarige opleiding FES (chiropractie) te gaan volgen. Hier heb ik enorm veel geleerd en kwam ik er achter dat dit iets was waar ik verder mee wilde!

Mijn drijfveer is  om een bijdrage te leveren aan het welzijn van paarden. Of je nu een paard hebt voor buitenritten of om wedstrijden mee te rijden, het is in mijn ogen onze plicht naar de paarden toe om ervoor te zorgen dat ze zo goed mogelijk ‘in hun vel’ zitten. Zodat ze met plezier hetgeen kunnen doen wat wij van ze verwachten.

Chiropractie is voor mij daarin de basis, maar ik kijk naar het totale paard en de totale situatie (bijvoorbeeld voeding, zadel, training). Om zoveel mogelijk ‘gereedschap’ te hebben, heb ik verschillende andere cursussen en opleidingen gevolgd. Ik heb o.a. de instructeursopleiding Centered Riding level 1 afgerond en de opleiding Dry Needling bij Paarden. En ik ben nooit uitgeleerd… Dus ben ik in 2015 begonnen aan de internationale IVAS geaccrediteerde acupunctuur opleiding aan de Healthcare Academy Den Hoek.

Goed contact met de eigenaren is voor mij erg belangrijk. Goede uitleg en begeleiding zijn essentieel voor een positief resultaat. De paarden los maken is een eerste stap, daarna is het aan de eigenaar om het paard los te houden en sterker te maken. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk en motiverend om te horen als paarden het goed doen en eigenaren tevreden zijn!

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

 

CV

 

Aanvullende nascholingen:

  • Internationale Revalidatie en Fysiotherapie congres voor paarden en honden – Wenen 2012
  • Lezing “Een rug en een goed passend zadel.” – Intervisie groep Paard
  • Neuraal therapie – Healthcare Academy Den Hoek
  • Seminar Peter Voshol – Healthcare Academy Den Hoek
  • Equine Welness Symposium – UK Jun 2014
  • Annual meetings FES
  • Basismodule Voedingsconsulent – Nov 2014
  • 2-Daagse workshop Biomechanica Advanced – Sharon May Davis – sept 2015